Bestuur en (nieuwe) leden

Jarenlang droomde Greet Mannaerts ervan om in Geel een Gospelkoor op te richten.

In 2012 sprak ze hierover met meerdere mensen en de interesse bleek groot. Emailadressen

werden uitgewisseld 'voor als het ooit zover zou komen'.

 

En dan gebeurde er iets magisch!

 

Greet trok er in het voorjaar van 2017 samen met een vriendin op uit voor een weekendje-weg en belandde in Scheveningen. Ze zaten op een terrasje dat beetje bij beetje toch wel èrg druk werd.

De tafeltjes waren al snel bezet. Plots stonden alle mensen recht en begonnen te zingen. Wat een ervaring! Wat een enthousiasme straalden deze zangers uit! Dit beantwoordde precies aan datgene waar Greet al jaren van droomde! Het was zo'n aanstekelijk enthousiasme en al snel zongen ook die 2 Belgen alle bekende Nederlandstalige liedjes mee. Wat een héérlijk gevoel.

Na afloop geraakten ze aan de praat met de dirigent en er werd afgesproken dat àls Greet 25 enthousiastelingen bij mekaar zou brengen, dat hij dan bereid zou zijn om het koor te gaan dirigeren. Het moest een ongedwongen koor worden, waarbij de vreugde van het samen zingen primeerde.

 

Eens thuis gekomen bleken die 25 kandidaten geen enkel probleem te zijn. Het emailbestand dat gedurende de jaren ervoor was opgebouwd, was hierbij uiteraard erg handig.

Samen met de toenmalige dirigent werden er stemtesten georganiseerd in de woonkamer bij Greet thuis. Meer dan 80 geïnteresseerden kwamen opdagen... véél meer dan dat iemand vooraf had kunnen inschatten.  Zoveel mensen hadden diezelfde droom. De laagdrempeligheid èn het aanstekelijk enthousiasme van de leden maakte dat er al snel een ledenstop moest worden ingevoerd.

Trop is teveel...

 

Na  een eerste repetitie elders, konden we al vrij snel beschikken over de ruimte van El Sendero,

een gezellige foodbar op de markt in Geel. Wekelijks worden op dinsdag de tafels en stoelen aan de kant geschoven om samen te zingen en te dansen. Het brengt vreugde en ondertussen zijn er naast het zingen ook al heel wat nieuwe vriendschappen ontstaan.

Het bestuur:  wie is wie?

Greet Mannaerts

oprichtster

Hilde Van Laer

Feestcomité

Hilde Pijkels

voorzitter & secretaris

Leo Vanuytsel

Toogdienst

Mit Mannaerts

ondervoorzitter

Marleen Vandecruys

Beeldmateriaal

Zjeen Janssens

penningmeester

Wil je ook lid worden?

Dat kan!


Je kan na aanvraag een gratis proefles komen volgen.

Als dat je goed bevalt, dan wordt er in overleg met het bestuur en de dirigent een moment afgesproken, waarbij gekeken wordt bij welke stemgroep jouw stem het beste past.

Ben jij die tenor of bas die we zoeken? Of ben je eerder een alt of sopraan?

 

Je kan op meerdere momenten van het jaar instappen als nieuw lid:

begin september, januari of maart.

 

Interesse?


Neem dan contact met ons op

* per mail ( bestuur@njanokiungo.be )  of

* telefonisch 0493/501978


Graag tot binnenkort!


 

© Copyright. All Rights Reserved.